Së bashku kundër koronavirusit Vaksinohu tani falas!

Pse duhet të vaksinohesh ndaj koronavirusit? Shumë e thjeshtë: është falas dhe të mbron nga infektimi me virusin. Dhe edhe nëse sëmuresh, rrjedha e sëmundjes ka gjasa të mos jetë aq e rëndë. Për më tepër: duket që sa më shumë njerëz të vaksinohen, aq më e vështirë është që të përhapet koronavirusi. Sepse, me sa duket deri tani, njerëzit e vaksinuar nuk e përhapin virusin aq fuqishëm sa njerëzit e pavaksinuar.

Tashmë ti e ke bërë hapin e parë: Në këtë faqe interneti ti mund të gjesh gjithçka në lidhje me temën e vaksinimit ndaj Covid-19. Për shembull, ku mund të vaksinohesh, si bëhet vaksinimi dhe cilat mite qarkullojnë aktualisht.

E rëndësishme:

Nëse dëshiron të bësh vaksinimin tënd të parë, të dytë ose atë përforcues, i quajtur ndryshe edhe “vaksinimi booster”, në një nga qendrat tona të vaksinimit kundër koronavirusit (COVID-19), duhet të rezervosh paraprakisht një takim online. Vaksinimi përforcues duhet të bëhet të paktën gjashtë muaj pas përfundimit të serisë së parë të vaksinimeve dhe pas konsultimit me mjekun.

Detyrimi për të rezervuar një takim online vlen për:

  • qendrën e vaksinimit në Sonthofen (ish Grüntenkaserne, Salzweg 24)
  • qendrën e vaksinimit Kempten (ish kazerma e artilerisë, Kaufbeurer Straße 80)
  • pikën e vaksinimit në Kempten (Bahnhofstrasse 13)

Rezervimi i takimit mund të bëhet vetëm në faqen impfzentren.bayern. Mund të të duhet të regjistrohesh përsëri, edhe nëse e ke bërë këtë disa kohë më parë.

Ndërsa në qendrat tona të vaksinimit mund të vaksinohesh edhe pa takim. Këtu do të gjesh të gjitha takimet aktuale. Me vete duhet të sjellësh vetëm kartën e identitetit dhe kartela e vaksinimit.

Me shumë kënaqësi mund t'ia tregosh këtë faqe interneti edhe miqve dhe familjes tënde. Sa më shumë njerëz të dinë për vaksinimin, aq më mirë është. Dhe tani, rrethi Oberallgäu dhe qyteti i Kempten të uron informim të këndshëm!

Informacione aktuale rreth vaksinimit të fëmijëve kundër koronavirusit

Komisioni i Përhershëm i Vaksinimit (STIKO) tani rekomandon vaksinimin kundër koronavirusit edhe për fëmijët nga 5 deri në 11 vjeç në kushte të caktuara.
 

Vaksinim me dhe pa takim Vaksinohu tani falas!

Ti ke disa mundësi për t’u vaksinuar. Në çdo rast, vaksinimi është pa pagesë. Parimisht, ti mund të zgjedhësh midis vendndodhjeve të mëposhtme: Qendra e vaksinimit Kempten, qendra e vaksinimit Oberallgäu, pika e vaksinimit Kempten si dhe fushatat speciale të vaksinimit (autobusi i vaksinimit dhe ekipet e lëvizshme të vaksinimit).

Vaksinimi PA takim
Për autobusin e vaksinimit dhe fushatat speciale të vaksinimit nuk ke nevojë për takim. Aty ti thjesht mund të shkosh dhe të vaksinohesh. Mjafton të kesh me vete kartelën e vaksinimit dhe kartën e identitetit.

Vaksinimi ME takim
Për qendrën e vaksinimit Kempten, qendrën e vaksinimit Oberallgäu në Sonthofen dhe pikën e vaksinimit Kempten, që nga data 16 nëntor do të të duhet përsëri një takim. Të lutemi të rezervosh takimin në faqen https://impfzentren.bayern. Mund të të duhet të regjistrohesh përsëri, edhe nëse e ke bërë këtë gjë para disa kohësh. Edhe këtu, në takimin e vaksinimit duhet të kesh me vete kartelën e vaksinimit dhe kartën e identitetit.

Orarin e hapjes së qendrave dhe pikave të vaksinimit, si dhe datat për fushatat speciale të vaksinimit, mund t'i gjesh duke klikuar në kalendar.

Si funksionojnë “Scanicons” tona Informacion në çdo kohë, në çdo vend!

"Scanicons" mund t'i gjesh në qendrën e vaksinimit në Kempten. Ato përbëhen nga simbole, të cilat i has edhe në këtë faqe interneti, si edhe nga një kod QR i lidhur me to. Kodin QR mund ta skanosh me smartfonin tënd. Tek disa smartfonë mjafton të hapësh aplikacionin e kamerës dhe ta drejtosh kamerën drejt kodit. Nëse kjo nuk funksionon, atëherë do të të duhet një aplikacion i veçantë.

Sapo të kesh skanuar kodin QR, do të hapet një faqe interneti. Aty mund të zbulosh se çfarë po ndodh në vendin përkatës, në qendrën e vaksinimit dhe çfarë duhet të bësh. Ti gjithashtu ke mundësinë të kthehesh përsëri direkt në këtë faqe interneti.

Radhën e simboleve me të gjitha shpjegimet shoqëruese mund t'i gjesh tek pika "Si është ecuria e takimit tim të vaksinimit?".

Wir verwenden Cookies, um Inhalte gegebenenfalls zu personalisieren und optional die Zugriffe auf unsere Website zu analysieren.
Sie akzeptieren unsere technisch notwendigen Cookies, wenn Sie fortfahren diese Webseite zu nutzen.