Mbro veten

Nëse je vaksinuar, kjo të shërben ty në radhë të parë. Sepse të gjitha vaksinat që janë miratuar aktualisht të mbrojnë nga infektimi. Dhe edhe nëse sëmuresh, rrjedha e sëmundjes ka gjasa të mos jetë aq e rëndë. Mbrojtja kundër koronavirusit mund të krijohet edhe në rast se sëmuresh me të. Por, mund të sëmuresh rëndë, shërimi mund të dojë një kohë të gjatë dhe mund të të lërë me pasoja dëmtuese, të cilat quhen "Long-Covid".

Mbro familjen dhe miqtë e tu

Por nëse vaksinohesh, kjo do të ndihmojë edhe të tjerët. Për shembull, familjen dhe miqtë e tu. Sepse në këtë mënyrë ti madje mund të parandalosh që të infektosh njerëz të tjerë.

Pa testime!

Nëse zbatohet rregulli 3G (i vaksinuar, i testuar, i shëruar), nuk ke pse të testohesh nëse shkon p.sh. në parukeri, palestër ose kinema.
Përveç kësaj, ti mund të udhëtosh më lehtë dhe, në varësi të destinacionit të udhëtimit, mund të mos kesh nevojë të futesh në karantinë pas pushimeve.

Për më tepër: Që nga data 15 nëntor, testet e shpejta të koronavirusit do të jenë sërish falas. Çdokush në Gjermani ka të drejtë për një testim të shpejtë, të paktën një herë në javë nga personeli i trajnuar, pavarësisht nëse është i pavaksinuar, i vaksinuar apo i shëruar. Kushdo që ka simptoma duhet të testohet nga një mjek me anë të testit PCR. Këto shpenzime i mbulojnë sigurimet shëndetësore.

Wir verwenden Cookies, um Inhalte gegebenenfalls zu personalisieren und optional die Zugriffe auf unsere Website zu analysieren.
Sie akzeptieren unsere technisch notwendigen Cookies, wenn Sie fortfahren diese Webseite zu nutzen.